Bizim Ankara

CHP'li Neslihanoğlu: Dinozor mu Alsaydık?

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisinin ayın ilk oturumunda, kente içme suyu sağlayan asbestli borulara ilişkin tartışma yaşandı.

ABB Meclisinin bu ayki ilk oturumunda Başkent'in içme suyu boruları gündem oldu.

Gündem dışı söz alan AKP Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan, ABB'nin asbestli borularla ilgili afişlerinde yer alan "Ankara'da kanserojen su borularını değiştiriyoruz" ifadelerine tepki gösterdi.

Burhan, "Kanserli' yerine 'Eski boruları değiştirdik' deseydiniz Ankara'nın imajı açısından da sağlık açısından da siyasi ahlak açısından da doğru olmaz mıydı? Daha önceki yönetimi kötülemek adına kanser gibi kötü bir kavramı kullanmanın anlamı nedir, siyaseten ajitasyon mudur?" diye konuştu.

Burhan'a, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu yanıt verdi.

"HALKIN PARASIYLA SAĞLIKSIZ BORULARI DEĞİŞTİRMEYİP DİNAZOR MU ALSAYDIK?"

Neslihanoğlu, 220 kilometre asbestli, 390 kilometrede de sağlıksız borunun değiştirildiğini belirtti. "Halkın parası mecburen sağlıksız boruların değişimine harcandı" dedi.

Asbestli boruların sağlıksız olduğunu konuyla ilgili bilgisi olmayan birinin bile kolaylıkla anlayabileceğini ifade eden Neslihanoğlu, "Bunların değiştirilmesinden, insanlara sağlıklı su iletilmesinden daha doğal ne var. Halkın parasıyla fantastik proje yapıp, dinozor mu alsaydık?" diye konuştu.

Vatandaş sağlıksız borulardan akan suyu kullanırken, biz vatandaşın parasıyla dinozor mu alsaydık? pic.twitter.com/almLsp0CbN

— Yaşar Neslihanoğlu (@yasarnes) March 9, 2022

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.