Bizim Ankara

CHP'li Gök Ankaralı Esnafın Derdini Dinledi

Tarayıcınız HTML 5 videolarını desteklemiyor.

Ankara

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başkent'te esnafı ziyaret etti. Gök’ün yurttaşların takım elbise yaptırıp yaptırmadığını sorduğu terzi, "Takım nerede, paçaya, söküğe kaldı" dedi.

CHP Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. 

Elmadağlı bir öğretmen, atanamadığı için giyim dükkanı açtığını söyledi. Gök’ün birçok okulda öğretmen ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine öğretmen, "Özel sektörde çalıştım, açıkçası özel sektörde emeğinin karşılığını veren bir sektör değil. Kadro alamıyorum, KPSS çalışıyorum bir yandan" dedi. 

"ELEMAN ÇALIŞTIRMIYORUM, ZAR ZOR GEÇİNEBİLİYORUZ"

Elektronik ev eşyası ve yapı malzemeleri satan bir işletmenin sahibi, "Eleman çalıştırmıyorum. Zar zor geçinebiliyoruz. Ancak ayakta durabiliyoruz" diye dert yandı. CHP'li Gök’ün boya fiyatlarındaki artışla ilgili sorusu üzerine esnaf, "Bugün sattığımızın yerine yarın alamıyoruz. Bugün bu boyayı sattıysam bugün gittim aldım aldım, alamadıysam yarın, sattığımın daha fazlasıyla alabiliyorum. Yani günlük zam" sözleriyle anlattı. 

"GEÇEN SENE 100 TL'YE SATTIĞIM BOYA ŞU AN 600 TL"

Sadece boyada değil, tüm ürünlere zam geldiğini belirten esnaf, "Geçen sene 100 TL'ye sattığım boya, şu an 600 TL. Çivi satıyordum 140 TL'ye geçen sene, şu an 650 TL. Çimento geçen sene 14 TL idi, bu mevsimde ben inşaat yapıyorum, 14 TL'ye aldığım çimentoyu şu an 75 TL'den satıyoruz" diyerek zamlardan dert yandı. 

"PAÇAYA, SÖKÜĞE KALDIK"

CHP’li Gök, işlerin durgun olduğunu belirten bir terziye, yurttaşların takım elbise yaptırıp yaptıramadığını sordu. Terzi, "Takım nerede, paçaya, söküğe kaldık. Ustalığımız da öldü. Öldürdüler. Emekliyim, burayı yırtık, sökükle bir hobi olarak kullanıyorum" dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.