Bizim Ankara

Başkent'li Kadınlar Öğrenmenin Yaşı Olmadığını Kanıtladı

Ankara

Başkent'li kadınlar öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtladı Başkent'in Mamak ilçesinde açılan okuma yazma kursunda kadınlar öğrenmenin yaşının olmadığı kanıtladı.

Başkent'in Mamak ilçesinde açılan okuma yazma kursunda kadınlar öğrenmenin yaşının olmadığı kanıtladı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde Zübeyde Hanım Aile Merkezi'nde kadınların okuma-yazma öğrenmesi için açılan kursun mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Okuma-yazma öğrenen kursiyerler şiirler ve maniler okuyarak sertifikalarını alırken yaşadıkları mutluluk gözlerine yansıdı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Asiye Eren, "Kent trafiğinden korkmadan istedikleri yere gidebilmeyi çevrede ki her yazıyı okuyabilmeyi, kendisine verilen resmi belgeleri anlayabilmeyi ümit ediyorlar. Kadınların okuma-yazma öğrenme, bilinçlenme ve özgüven kazanması kadının güçlenmesinin yolunda atılan ilk adımdır. Kendimizi tanımak Dünya'yı tanımak sosyal hayata uyum sağlamak okuma yazma öğrenmekle başlar" ifadelerini kullandı.

Zübeyde Hanım Aile Merkezi Koordinatörü Meryem Halat, okuma yazmanın nefes almak kadar önemli olduğunu belirterek, "Burada 46 kursiyerimiz okuma yazma öğrendi. Bu bizim için çok gurur ve mutluluk verici. Her yaştan okuma yazma bilmeyen bireyler olabiliyor. Okuma-yazma ihtiyacını gidermek için tüm merkezlerimizi yılın 12 ayında seferber ediyoruz. Kursiyerlerimize canı gönülden teşekkür ederim. Hangi yaşta olursa olsun öğrenmeye açık olmak bunun için çabalamak çok önemli. Kadınlarımız sırf okuma-yazma bilmiyor diye toplu taşımaları kullanamıyor veya resmi evrakları okuyamıyor. Ama bu talihsizlikler artık tarihte kaldı ve yani bir sayfa açıldı. Umarım her zaman okumaya ve öğrenmeye devam ederler. Bizler inancımız gereği ilk emri oku olan bir dinin temsilcileriyiz. O yüzden okumak, bilmek ve görmek lazım. Kendimizi geliştirmemiz lazım. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.