Bizim Ankara

'Başkent Kültür Yolu' Kapsamında Ahilik Temalı Etkinlik

Ankara

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Ahilik temalı pek çok etkinlik gerçekleştirdi.

1-2 Haziran 2022 tarihlerinde Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirilen etkinliklere büyük ilgi gösterildi.

Ankara Ahi eserlerinin belgesel gösterimiyle başlayan etkinlikler, Kazım Ceylan’ın “Medeniyetimizin ve Birliğimizin Mayası Ahilik Sistemi” konu başlığındaki söyleşisiyle devam etti.

Öğleden sonra oturumda Prof. Dr. Ayfer Şahin Bacıyan-ı Rum konusunda interaktif bir söyleşi gerçekleştirdi.

İki gün boyunca Ankara Ahi eserlerinin de fotoğraf sergisi sanat sokağı meydanında gerçekleştirildi.

Etkinliklerin 2. Günü Dr. Ömer Can Çevik’ in İktisadi ve Eğitim Yönleri ile Ahilik Geleneği konu başlığındaki sunumuyla başlarken, söyleşi programı; Abdulkerim Erdoğan’ ın Ahiliğin İktisadi Hayatımıza Etkileri konusunda genel bilgilendirmeleri ile sona erdi. Festival kapsamındaki bu etkinliklere özellikle Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ nden gelen öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 

Ahilik Şed Kuşanma Tiyatro Gösterisine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve pek çok kurum temsilcisi katıldı. 

Bakan Yardımcısı da Bacıyanı-Rum Şalı Taktı!

Tiyatro gösterisi bitiminde ESDER Genel Başkanı Çelikus, Sayın Yavuz’ a plaketini takdim ederken, Bacıyan-ı Rum şalı da armağan etti.

Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz; Ahilik geleneğinin daha fazla tanıtılması gerektiğini aktarırken, ESDER’ in bu konudaki çalışmalarını takdir ettiğini belirtti. 

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak’ a ise Ahilik geleneğinin simgesi olan şed kuşatıldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.