Bizim Ankara

Başkan Yavaş: Hiçbir Mesai Arkadaşımızın Sendika Tercihlerine Karışmayacağız

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çalışma arkadaşlarına sendikal özgürlük hakkı tanıyan bildiri yayınlamasıyla birlikte Belediye iştiraklerinde sendika yetkilendirme süreçleri de hızlandı ve sendikalar üye kazanma yarışına girdi. Başkan Yavaş bu süreçte kendisi ve bürokratlarının adının kullanılarak baskı yapıldığı yönünde şikayetlerin arttığını belirterek, “Görev süremiz boyunca hiçbir mesai arkadaşımızın sendika tercihlerine karışmayacağımızı, karışanlara gerekli yaptırımları uygulayacağımızı belirtiyor, hepinize iyi çalışmalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çalışma arkadaşlarına gönderdiği mesajda herhangi bir sendikadan çıkılması ya da herhangi bir sendikaya üye olunması için herhangi bir baskının söz konusu olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Değerli mesai arkadaşlarım,

Göreve gelir gelmez yayınladığımız genelge ile sizlerin sendika konusunda özgür iradelerinizle karar vereceğinizi net olarak bildirmiştik. Herhangi bir sendikadan çıkılması ya da herhangi bir sendikaya üye olunması için şahsımın ya da bürokratlarımın isminin kullanılarak baskı yapıldığı gibi şikayetler artmıştır. SON KEZ İFADE EDEREK; görev süremiz boyunca hiçbir mesai arkadaşımızın sendika tercihlerine karışmayacağımızı, karışanlara gerekli yaptırımları uygulayacağımızı belirtiyor, hepinize iyi çalışmalar diliyoruz. Mansur YAVAŞ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.