Bizim Ankara

ASO Seçimlerinde Kıran Kırana Yarış

Ankara

Merakla beklenen Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) seçimlerinde ilk tur nefes kesti. Mevcut Başkan Nurettin Özdebir ile Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seyit Ardıç’ın yarıştığı seçimde meclis, 3 Kasım Perşembe günü toplanarak yeni Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini belirleyecek.

Ankara Sanayi Odası (ASO) seçimlerinde mevcut Başkan Nurettin Özdebir ile Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seyit Ardıç yarışıyor. Uzun süredir ilk kez iki listeyle gerçekleştirilen seçimlerinin ilk aşaması tamamlandı. Seçimde adayların ikisi de kendi komitesinden seçilerek 98 kişilik ASO Meclisi’ne girmeye hak kazandılar. ASO Meclisi 3 Kasım Perşembe günü toplanarak yeni Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini belirleyecek.

15 YILDIR GÖREV BAŞINDAYDI

Dünya gazetesinde yer alan habere göre; uzun süredir tek liste ile gidilen ASO seçimlerinde bu kez iki aday yarıştı. ASO’nun uzun yıllar başkanlığını yapan Zafer Çağlayan’ın milletvekili seçilmesinin ardından 2007 yılında Ankara Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Nurettin Özdebir, 15 yıldır aralıksız bu görevi yürütüyordu.

SEÇİME KATILIM ORANI YÜKSEK

Seçimde Özdebir, ASO Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Seyit Ardıç ile yarıştı. Ardıç, ASO’daki görevi yanı sıra ASO 2-3. OSB Başkanlığı ve OSBÜK Başkanvekilliğini yürütüyor. ASO’nun 40 meslek komitesinde 98 meclis üyesini belirlemek için yapılan seçim kıran kırana geçti. Daha öncekilerin aksine bu kez iki adayla gerçekleştirilen seçime katılım oranındaki fazlalık dikkat çekti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ DİKKAT ÇEKTİ

Seçimler oy verme işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren, son oyun kullanıldığı 17:00’a kadar yoğun kalabalık, ASO binasının bulunduğu Atatürk Bulvarına taştı. ASO merkez binasının etrafında ise Emniyetin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Sandıklar açıldığında ise gözler başkan adaylarının oy kullandıkları sandıklara çevrildi. Başkan Nurettin Özdebir 21 numaralı Elektrik Sanayi komitesinde kıl payı farkla ipi göğüsledi ve 71’ye karşı 72 oyla Meclis’e girmeye hak kazandı. Diğer aday Seyit Ardıç ise 12 numaralı Cam ve Cam Ürünleri Sanayi Meslek Komitesinde girdiği seçimi 30’a karşı 60 oyla kazandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

ASO’da 3 Kasım’da 98 Meclis Üyesi 11 kişilik ASO Yönetim Kurulu Üyesini seçecek. Başka bir ifade ile seçim sürecinin başladığı andan itibaren komiteler için yarışan başkan adayları, bundan sonra çıkaracakları yönetim kurulu listelerini yarıştıracaklar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.