Bizim Ankara

ASKİ Özel Kalem Müdürü Bahadır, Türkiye'yi Temsil Edecek

Ankara

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Özel Kalem Müdürü Feride Duygu Bahadır, Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı'na (IVLP) davet edildi. Programa daha önce eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi isimler de katılmıştı.

ABD’nin başkenti Washington’da 17 Nisan-6 Mayıs günleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı'na bu yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Özel Kalem Müdürü Feride Duygu Bahadır katılacak.

“Sürdürülebilir Şehirler” oturumunda ASKİ’nin uygulamalarını anlatacak olan Bahadır, ASKİ’nin başkent Ankara’da yürüttüğü içme suyu sistemleri, yağmur suyu ve atık su uygulamalarına ilişkin bilgi verecek.

"YAĞMUR SUYU HASADINA ÖNEM VERİYORUZ"

Katılacağı oturumla ilgili bilgi paylaşan ASKİ Özel Kalem Müdürü Bahadır, Ankara'nın hem coğrafi hem de beşeri olarak büyüdüğünü vurguladı.

"ASKİ olarak şehrimizin ıslak altyapısını oluşturan içme suyu, atık su ve yağmur suyu alt yapısının en verimli şekilde yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm bu yükleri kaldırabilmek için ıslak alt yapımızın dirençliliğini arttırmalıyız. Bunun yolu da içme suyu sistemindeki fiziki kayıpları en aza indirmek, atık su ve yağmur suyu hatlarını ayrıştırmaktan geçmekte. Böylece kuraklık tehdidi altındaki su kaynaklarımızı daha verimli kullanıp, olası taşkınlara karşı daha hazırlıklı olacağız. Son yıllarda şehirlerde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün hızlandığını görüyoruz. ASKİ’nin de dünyadaki bu gelişmelere ayak uydurması için yağmur suyu hasadı ve gri su kullanımının gündeme gelmesi gibi konulara önem veriyoruz.” dedi.

Bahadır, Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülecek proje kapsamında, önceki yönetimlerce bakımsız bırakılmış olan Ankara’nın ıslak alt yapısını ayağa kaldırmayı amaçladıklarını da belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 1940 yılından bu yana düzenlediği “Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı”, her yıl siyaset, medya ve iş dünyasından alanında uzman, yaptığı iş ile topluma katkı sağlayan isimleri Washington’da bir araya getiriyor. 

Program, 1940 yılından bu yana 200 binden fazla ziyaretçi ile 335’ten fazla eyalet ve hükümet başkanını ağırladı.

Yorumlar (1)

Müberra Bahadır 1 Yıl Önce

Washingtonda Tütkiyeyi temsil edecek olan Feride Duygu Bahadır'a başarılar dilerim.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.