Bizim Ankara

Ankaralılar ‘Başkent Market’i Çok Sevdi: Üreticiye 158 Milyon TL Destek

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek, kırsalda işsizliği azaltmak” vaadini gerçekleştirmek için yaklaşık iki yıl önce hayata geçirilen “Başkent Market” projesiyle Ankaralı üretici kalkınmaya başladı. Öncelikle Ankaralı yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa tedarik zinciri kurulmasını sağlayan proje kapsamında üretici kooperatiflerinden 158 milyon liralık yöresel ürün satın alındı. Uygun fiyatla tüketiciyle buluşturuldu.

Başkent Market” sisteminin ayrıntılarını Bizim Ankara’ya anlatan Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Tamer Eski, ‘Başkent Market’lerin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Projesi’nin en önemli ayaklarından birini oluşturduğuna dikkat çekti.

“ABB SAYESİNDE ARACILAR VE KOMİSYONCULAR DEVRE DIŞI KALDI”

Uygulamanın kısa sürede meyvelerini verdiğini belirten Tamer Eski, “aracıları ve komisyoncuları ortadan kaldırdığımız için hem üreticiler hem de tüketiciler kazandı. Özellikle Ankara’nın çevre ilçelerinde çiftçilerimiz kooperatifleşerek üretmeye ve istihdam yaratmaya başladı. Tüketiciler de doğal ve yöresel ürünlere uygun fiyatla erişme imkanı buldu.” diye konuştu.

Ankara’da Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde 6 Başkent Market şubesi, 5 fabrika satış mağazası ve 3 Başkent Büfe ile hizmet veren Halk Ekmek, 421 ekmek satış büfesiyle de Ankaralılara ucuz ve kaliteli ekmekle, unlu mamuller ulaştırıyor.

BAŞKENT MARKET SAYISI ARTACAK

Bu yıl içinde hizmet ağını genişleteceklerini ve Başkent Marketlerle, Başkent Büfe sayısını artıracaklarını açıklayan Tamer Eski, iki yıl içinde yapılanları rakamlarla ortaya koydu:

“Projenin başladığı 29 Nisan 2020’den bugüne kadar 23’ü Ankara’dan olmak üzere ülke çapındaki 52 üretici kooperatifi ve birliğinden 1234 kalem yöresel ürün satın aldık ve bunların Başkent Marketlerde satışını gerçekleştiriyoruz. Ankara’daki 23 kooperatiften 12’si kadınlarımızın kurucusu olduğu kooperatiflerden oluşuyor. 52 üretici kooperatifine şu ana kadar 158 milyon TL’lik ödeme yaparak onlara ekonomik katkı sağladık. Özellikle kadınlarımız üretime katıldı.“

Kısa süre içinde Ankara’nın dört farklı yerinde yeni Başkent Marketler açmayı hedeflediklerini belirten Eski, bu marketlerden ilkinin yerini de Bizim Ankara okuyucularıyla paylaştı.

Dört ilçenin kavşak noktası konumundaki bir alanda yeni bir Başkent Market açılacağını duyurdu.

“Etimesgut, Sincan, Eskişehir Yolu’na dağılma imkanı olan bir hattımıza yeni mağazamızı açabileceğimizi düşünüyoruz ama ilçelerinin tamamından çok yoğun bir talep geliyor” diye konuştu.

Tamer Eski, Başkent Marketlerde online satış sistemi için hazırlıkların devam ettiğini de söyledi.

BAŞKENT MARKETLERDE UYGUN FİYATLI ET SATIŞI SÜRÜYOR

Başkent Marketlerde piyasa koşullarına göre daha uygun fiyatla et satışı yapıldığını hatırlatan Eski, bu etlerin de Ankara’nın çevre ilçelerindeki üretici kooperatiflerinden tedarik edildiğini belirtti.

“Etlerin tedarik, kesim ve satışa sunma sürecini bizzat kadrolu veteriner hekimimiz ve ziraat mühendisi zooteknistimiz yakından takip ediyor” diye konuştu.

ANKARALI ‘BAŞKENT MARKET’İ ÇOK SEVDİ: TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Başkent Market projesine Ankara halkının yanı sıra başka illerden gelenlerin de büyük ilgi gösterdiğini anlatan Eski, birçok belediyenin benzer projeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Ankara’da da hem büfelere hem de market ve fabrika satış mağazalarına yoğun ilgi olduğunun altını çizen Tamer Eski,

“İlginç bir örnek vereyim 6 tane marketimiz var, bir günde 21 bin 32 kişi ziyaret etti. Bu inanılmaz bir sayı. Ankara halkı tarafından marketlerimizin ne kadar hijyenik, güvenilir, uygun fiyatlı bulunduğunu gösteriyor. Ankara için rekor düzeyde bir alışveriş” değerlendirmesi yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.