Bizim Ankara

Ankara'da “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye” Mitingi

Ankara

Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi Ankara Tandoğan’da “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye” mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür, “Emekçi Kadınlar Günü 100 yıl kadar önce, bu ezilmeye karşı gelişin simgesi olarak doğuyor. Bu zorluklara rağmen tarihin ibresi kadından yana dönüyor. Çünkü kadın ürettikçe var oluş mücadelesinde yol almaya başlıyor. Kadın ve emek mücadelesi birleşiyor” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi Ankara eski Tandoğan Meydanı'nda “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye” mitinginde bir araya geldi.

Mitingde, Milli Mücadele’nin önemli isimlerinden olan Kara Fatma, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in resimlerinin yer aldığı ve “Dün siz bugün biz” yazılı dövizler taşındı. Halayların çekildiği mitinge kadınların yanı sıra erkeklerin de katılması dikkat çekerken kadın ve erkeklerin birlikte yaşam mücadelesine vurgu yapıldı.

Mitinginde Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür özetle şunları söyledi:

“Bu meydanda kadın emeğini her yönden temsil eden 'sahici' kadınlarımızla beraberiz. Çünkü ayaklarımız bu topraklara basıyor. Biz, tarihimizi, bugünümüzü, al bayrağımızı, kahraman Mehmetçiğimizi yüreklerimizde taşıyan kadınlarız. Bölünmez bütünlüğümüzü, bağımsızlığımızı, milletçe beraberliğimizi, kardeşliğimizin bozulmamasını dert edinmiş kadınlarız. Bölünmez bütünlüğümüzü, milletçe beraberliğimizi, kardeşliğimizin bozulmaması için dert edinen kadınlarız.

“BUGÜN KADIN HAREKETİNDE TARİH YAZIYORUZ”

Bugün ilk kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü; kadının ezilmişliği, zavallılığı, güçsüzlüğü söyleminden kurtarıp kadının üretme gücü, büyük umutları ve erkekle beraber geleceğe el koyma iradesi ile kutluyoruz. Bugün kadın hareketinde tarih yazıyoruz.

Türk Devrim mücadelesinin hep içinde olduk, kaderimizi ülkemizin kaderiyle birleştirdik. Kurtuluş Savaşımızda şehirlerde kadınlarımızı örgütledik; tarlada atölyede erkeğin yerini alarak ölümüne çalıştık; cephaneleri koynumuzda sakladık, elde tüfek savaştık. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kadını özgürleştiren cumhuriyet devrimleri, bunları sonuna kadar hak ettiğimiz için hayata geçirildi. Biz devrimleri hak ettik. Hakkımıza sahip çıkıyoruz.

“KADIN VE EMEK MÜCADELESİ BİRLEŞİYOR”

Kadın olarak sorunlarımız var elbette. Kadın sorunu binlerce yıl önce, kadının üretimden kopmasıyla başlıyor. Sonrasında, sanayileşme başlayıp her yere fabrikalar dikilince kadınlar da üretici sınıflara dâhil oluyor. Emekçi Kadınlar Günü 100 yıl kadar önce, bu ezilmeye karşı gelişin simgesi olarak doğuyor. Bu zorluklara rağmen tarihin ibresi kadından yana dönüyor. Çünkü kadın ürettikçe var oluş mücadelesinde yol almaya başlıyor. Kadın ve emek mücadelesi birleşiyor.

“ATATÜRK DÖNEMİ GİBİ TAM BAĞIMSIZ OLACAĞIZ. EMPERYALİZMİN, İÇİMİZDEKİ BÜTÜN MAŞALARINI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Atatürk dönemi gibi tam bağımsız olacağız. Emperyalizmin, içimizdeki bütün maşalarını ortadan kaldıracağız. Ülkemizi, sadece yüce halkımızın çıkarlarına göre yönetmenin yollarını açacağız. ABD kumandalı bölücü terör örgütü PKK’yı bitireceğiz. PKK’dan evladını geri almadan nöbeti bırakmayan anneleri gibi cesur ve kararlı olacağız. Dinimizi kendi çıkarlarına alet eden ve emperyalizme hizmet eden bütün gerici yapıları kaldıracağız.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.