Bizim Ankara

Ankara'da Projesi İptal Edilen Kavşakta Ölmüştü, Eşyası Ağaçta Bulundu

Ankara

Ankara çevre yolunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce (ABB) planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi, açılan dava sonucu iptal edildi. Bölgede yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Gamze Gürel'in (28) çantası, 6 gün sonra ağaçta bulundu.

Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesi mevkisinde, Eryaman semtine giriş-çıkış yapılabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi, Şehir Plancıları Odası'nın başvurusu üzerine Ankara 11'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Belediye, projenin planlandığı yere 'Bu noktada yapılacak köprü ile Eryaman bölgesine giriş çıkışın yol güzergahına ait imar planları, Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edilmiştir' tabelası astı.

Bölgedeki 3 mahallenin muhtarları, tabelanın önünde basın açıklaması yaparak karara tepki gösterdi. Ancak, tepkilerin ardından 1 gün sonra aynı yerde, sekreter olarak çalıştığı iş yerine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel, Çağrı Ş. yönetimindeki 06 CGR 066 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Çağrı Ş., gözaltına alındı, ifadesinin ardından ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10 METRE UZAKLIKTAKİ AĞAÇTA BULUNDU

Gamze Gürel'in çantası, kaza yerine 10 metre uzaklıktaki ağaçta 6 gün sonra bulundu. Abbas Gürel, kızının eşyasını bulabilmek için her gün olay yerinde arama yaparken, çantayı ve cep telefonu şarj aletini ağaçta fark etti. Çantayı almaya çalışsa da başarılı olamayınca bir jandarma personeli ağaca tırmanarak çantayı ve şarj aletini aldı. Abbas Gürel, kızının eşyalarını jandarmaya teslim alırken duygusal anlar yaşadı.

"GEREKİRSE DAVA AÇACAĞIM"

Gürel, "Buranın 150-200 metre ilerisinde lojmanlar var, orada insanlar oturuyor. Benim kızım gayet normal bir şey yapmış; buradan otobüs durağından inmiş, karşıya geçmek istemiş. Mutlaka burayı kullanmak gerekiyor. Burada bir üst geçit yok, bir ışık yok, hiçbir şey yok. Yetkililere sesleniyorum; buraya bir üst geçit yapmaları lazım. Suçlu olanlara gerekirse dava açacağım. Benim kızım öldü, başkalarının kızları da ölmesin diye düşünüyorum. Gencecik bir insan, şu an toprağın altında. Benim kızıma vuran insana ev hapsi cezası vermişler. Kızımın çantasını buldular, çok duygulandım, ağladım. Yapacak hiçbir şey yok, hiçbir şey diyemiyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.