Bizim Ankara

Ankara'da Kars, Ardahan, Iğdır Günleri Devam Ediyor

Ankara

Geleneksel Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nin altıncısı, Ankara Kültür Merkezi, Başkent Millet Bahçesi’nde sürüyor.

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu’nun (KAIFED), bölge illerinin tanıtılması ve yörede yetiştirilen ürünlerin tüketiciyle buluşması amacıyla Geleneksel Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri; Ankara’da devam ediyor.

"KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİDEN TANITMIŞ OLACAKLAR"

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım şunları söyledi:

"Altıncısını yapmış olduğumuz Kars, Ardahan Iğdır tanıtım günleri, hep söylemiştik Kars, Ardahan Iğdır rüzgârı esecek demiştik bu rüzgâr esiyor şu anda, tüm Ankaralılar da bundan mutlu ve memnun bunu görüyorum. Hep beraber bunu yaşadık. Sağ olsun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız geldi onurlandırdı şeref verdi, başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz hepsi geldiler bize destek oldular. Ben huzurlarınızda başta en büyük emeği olan federasyon yönetim kurulu üyelerimize, dernek başkanlarımız, valilerimiz, milletvekillerimiz, bakanlarımız bilhassa emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Tabi kaz güzellik yarışmamızı, kaşar dönerimizi, şah kaldırmamızı bunların hepsini burada tanıttık. Cuma namazından önce Sarıkamış ve Çanakkale Şehitlerimizi andık. Daha sonra da Çanakkale tırımız gelecek, çok büyük bir tırımız. Ne yaptık biz şehitlerimiz sayesinde yaşıyorsak bu ülkede ve güzel bir memlekete sahipsek ne mutlu diyoruz. Bizim için bu çok çok önemli."

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nin 27 Kasım 2022 Pazar gününe kadar devam edeceğini belirten Yıldırım, "Şehitlerimiz için mevlidi şerif okutacağız. Bölgemizin hem ticaret hem de turizminin yer alacağı çalıştayımız olacaktır. Sanatçılarımız ve aşıklarımızla doya doya dört gün geçireceğiz. Lezzetlerimizle hemşehrimiz ve Ankaralılar buluşacak ve kültürümüzü yakından tanımış olacaklar. Bu etkinlikte emeği geçen her kese teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.