Bizim Ankara

Ankara'da Büyük Skandal: ANKAPARK Sel Riski Olan Yere Yapılmış

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, AK Partili Gökçek döneminde yapılan ANKAPARK'ın sel riski olan bölgeye inşa edildiğini ve oyun alanını kullanacak yüzlerce çocuğunun hayatının tehlikeye atıldığını açıkladı. Yavaş, ANKAPARK'ın mülkiyeti ABB'ye verilir verilmez ilk iş güvenlik kontrollerinin yapılacağını duyurdu.

Ankara'da 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sağanak ve su baskınları sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afet Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

"YENİ YAPILAN HİÇBİR ALT GEÇİTTE TAŞKIN GERÇEKLEŞMEDİ"

AK Partili eski belediye başkanı Melih Gökçek'in 25 yıllık yönetimi boyunca çok büyük hatalara imza atıldığını, riskli bölgelerin imara açıldığını söyleyen Mansur Yavaş, "Bir yılda düşen ortalama yağış miktarının yarısı kadar 5 günde yağış aldık. Buna rağmen altyapı yatırımı yaptığımız 102 bölgenin neredeyse tamamında sorun yaşamadık. Yeni yapılan hiçbir alt geçitte su taşkını gerçekleşmedi. Bu durum bize at yarıştırır gibi 70-80 günde köprülü kavşak yapmanın yanlış olduğunu da gösterdi. Balık adamların arama yaptığı köprüler yerine uygar toplumlardaki gibi alt yapısı ve sanat yapılarıyla örnek olan köprü çalışmalarına imza attık." diye konuştu.

"SEL RİSKİ OLAN ALANA ÇOCUK OYUN ALANI ANKAPARK'I YAPMIŞLAR"

Yavaş, yargı kararlarına rağmen hala mülkiyeti ABB'ye verilmeyen ANKAPARK'a ilişkin çok büyük bir skandalı da açıkladı.

"Ankara'da 3-4 tane ırmağın yeraltı suyunun birleştiği alana yapı yapılabilir mi? Ağaçları keserek ANKAPARK'ı yapmışlar." diyen Yavaş, ANKAPARK'ın mülkiyetini aldıklarında ilk iş olarak güvenlik kontrollerinin yapılacağını duyurdu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.