Bizim Ankara

Ankara Büyükşehir, 2 Milyon Metrekarelik Atıl Alanı Yeşille Buluşturdu

Ankara

2019 yılından itibaren toplam 32 parkı başkente kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yeşilin Başkenti" kampanyası ile birlikte yaklaşık 2 milyon metrekarelik atıl araziyi park ve yeşil alan haline getirerek halkla buluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyet’in Başkenti hak ettiği renk ile anılsın istedik. 2 milyon metrekareye yakın atıl araziyi yeşille buluşturduk” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2019 yılından bugüne kadar kentteki yaklaşık 2 milyon metrekarelik atıl araziyi, park ve yeşil alana dönüştürerek halkla buluşturdu.

YENİ HEDEF 12 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyet’in Başkenti hak ettiği renk ile anılsın istedik. 2 milyon metrekareye yakın atıl araziyi yeşille buluşturduk. Ankara’mıza yeşil alan çok yakıştı. Hedefimiz bu dönem boyunca Hayvanat Bahçesi, Batıkent Rekreasyon Alanı, Gölbaşı Tarım Kampüsü ve devam eden birçok park projemizle birlikte 12 milyon metrekarelik alanı yeşil alana dönüştürmek” değerlendirmesini yaptı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından park ve rekreasyon alanı yapım çalışmaları hızlandırılırken aralarında Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanından 30 Ağustos Zafer Parkı’na kadar bugüne kadar 32 park tamamlanarak başkentlilerin hizmetine sunuldu.

Toplamda 1 milyon 246 bin 482 metrekarelik alana sahip 32 park ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 18 Mart’ta “yesilinbaskenti.com” adresi üzerinden başlattığı ve vatandaşların bağışlarıyla 5 parkta devam eden “Yeşilin Başkenti” kampanyası ile Ankara’da toplam yeşil alan miktarı 1 milyon 756 bin 283 metrekareye ulaştı.

25 ilçenin tamamında yeşil alanların sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi'nin park olmayan alanlar da dahil olmak üzere (yüzde 54,4’ü park, yüzde 44,5’i ağaçlandırma, yüzde 0,9’u karavan park, yüzde 0,2’si meydan) kente kazandırdığı yeşil alanların toplamı yaklaşık 2 milyon metrekareye yaklaştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.