Bizim Ankara

"ANKAPARK'IN ZARARI GÖKÇEK'TEN TAZMİN EDİLSİN"

Ankara

CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, "ANKAPARK'ın zararı eski belediye başkanı Melih Gökçek'ten tazmin edilmeli" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 801 milyon dolar harcadığı ANKAPARK’ın iflası 25 Mart'ta ilan edildi. 

Tesisin mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görülüyor fakat, devri yapılmadığı için bugüne dek hırsızlık vb. zararların büyümesini önleyemeyen belediye yetkilileri artık yapıların daha fazla çürümesinin engellenmesi için adım atılmasını istiyor. 

Bizim Ankara'ya konuşan CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, Gökçek'in "benim projem" dediği ANKAPARK için Ankaralıların parasının boşa harcandığını vurguladı. "Bugün itibariyle muhatap İflas Masasıdır" diyen Işık, ANKAPARK'ın zararının eski belediye başkanı Melih Gökçek'ten tazmin edilmesi gerektiğini söyledi. 

Işık şöyle konuştu: 

"ANKAPARK'IN ZARARI GÖKÇEK'TEN TAZMİN EDİLSİN"

"İflas etmiş bir şirketten bizim tespit ettiğimiz 50 tane hırsızlık, 350 milyon TL. zarar vardır. Bu zarar kimden, nasıl tahsil edilecek? Burası muamma! Biz diyoruz ki, bu parayı çarçur eden zihniyetten mutlak suretle bu para tazmin edilmeli. 'ANKAPARK benim projem' diyen Gökçek'ten, adalet ve hukuk işletilerek Ankaralıların zararının tazmini için hukuk mücadelesi yürütüp sonuna kadar takipçisi olacağız."

Hukuki sürecin takipçisi olacaklarını açıklayan Işık, şimdiye kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilerinin tesise girmesine bile izin verilmediğini ve ilgililerden hiç kira alamadıklarını hatırlatarak, zararın daha fazla büyümesinin önlenmesi için acil olarak adım atılması çağrısı yaptı.

"ANKAPARK ACİLEN ABB'YE TESLİM EDİLSİN"

"Buranın sorumluğu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde. Para Ankaralıların. Biz bugüne kadar denetim için buraya giremedik bile. Burayı verdikleri şirket ne bir lira kira ödedi bize, ne de buranın devrini sağladı. Devri yapılsaydı bu zamana kadar böyle zarar etmeyecekti" değerlendirmesi yapan Işık, "Acil olarak burası bize teslim edilsin. Yapılması gereken tadilatı yapalım, en azından zararı azaltalım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.