Bizim Ankara

AGEYV İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Ankara

AGEYV, burs ve projelerinin yanı sıra, desteğe ihtiyacı olan ailelere nakdi yardım, gıda kolisi yardımı, bot-mont yardımı, kitap yardımında bulunuyor.

ANKARA'DAN TÜM TÜRKİYE'YE YARDIM ELİ

2020 yılında pandemi şartlarının zorluklarına rağmen, “İyiliğe dair her şey” düsturuyla yola çıkan, ihtiyaç sahiplerine bir nefes olmak amacıyla, Türkiye’nin medikal sektöründe önde gelen firmalarından Akın Global Medikal’in sahibi Mustafa Kemal Akın tarafından kurulan, Akın Global Eğitim ve Yardım Vakfı, kurulmasından günümüze henüz bir buçuk yıl geçmesine rağmen binlerce aileye ve yüzlerce öğrenciye yardımda bulundu.

Ankara merkezli olan AGEYV, kurulduğu günden bu yana yardımlarını 81 ile ulaştırabilmek için bağışçıları ve gönüllüleriyle çalışıyor.

Eğitime büyük önem veren AGEYV, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 9 ay boyunca karşılıksız eğitim bursu vererek yardımcı oluyor. Ayrıca AGEYV, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde üniversite bursiyer gönüllüleri ile ilkokul, ortaokul ve lise bursiyerlerini bir araya getirerek öğrencilerin birbirlerini destekleyebileceği faydalı bir zemin oluşturmak amacıyla 'Tebeşir Projesi' yürütüyor. 

AGEYV, eğitim burs ve projelerinin yanı sıra, desteğe ihtiyacı olan ailelere nakdi yardım, talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda limitleri belirlenen market kartı yardımı, gıda kolisi yardımı, bot-mont yardımı, kitap yardımında bulunuyor.

Anlık gelişen ihtiyaçlara göre afet bölgelerine ulaşıp ihtiyaç duyulan ürünleri tedarik ederek afetzedelere nefes aldırıyor. Bunun yanı sıra salı ve perşembe günleri merkez ofisinin bulunduğu Ankara’nın ilçelerinde, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi mahallelere giderek ekmek dağıtımında bulunuyor. Köy Okullarına Destek projesi ile de kendilerine ulaşan kitap-kütüphane desteği talepleri doğrultusunda gerekli yardımları gerçekleştiriyor. 

Faaliyetlerini gerçekleştirirlerken gönüllü desteğinden de faydalanan AGEYV, ihtiyaç sahiplerine el uzatmak isteyen ve “İyiliğe dair her şey”de rol almak isteyen gönüllülerini AGEYV ailesinin bir parçası olması için heyecanla bekliyor.

AGEYV’e dair daha geniş bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 
www.ageyv.org.tr

Yorumlar (1)

Furkan 2 Yıl Önce

Bir AGEYV gönüllüsü olmak beni çok mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor :)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.