Bizim Ankara

ABB’de Düşük Maaş İddiasına Tokat Gibi Cevap Geldi

Ankara

Meclis toplantısında, AKP ve MHP’li üyelerin "Belediye işçilerine asgari ücretin yüzde 55’i oranında artış yapılmalıydı" sözlerini yanıtlayan ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu,, normal bir işçinin şu an aldığı zam oranının yol ücreti dahil yüzde 65’e denk geldiği uyarısı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilere ‘az zam yapıldı’ tartışması, şubat ayı Belediye Meclis toplantısında da devam etti.

AKP ve MHP’li üyelerin asgari ücretin yüzde 55’i oranında artış yapılmalıydı sözlerini yanıtlayan ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, sözleşmesi dün (08.02.2022) imzalanan METROPOL Şirketini örnek verdi.

Belediye şirketi METROPOL’de çalışan işçilerin yeni sözleşme ile 2022 yılında, 5 bin 356 TL net, 780 TL yemek, 494 TL yol, 44 TL yakacak, 285 TL iş riski primi olmak üzere toplam 6 bin 959 TL maaş aldığını ve buna ayrıca iki bayram ikramiyesi de eklendiğini vurgulayan Neslihanoğlu, bu rakamın 2021’de 4 bin 879 TL olduğunu hatırlattı.

“ZAM ORANI YÜZDE 65’E DENK GELİYOR”

Mahkeme süreci devam eden ANFA GÜVENLİK Şirketi’nde ise önceki dönem sözleşmesinde artış oranının yüzde 55 olduğunu fakat bu sözleşmenin süresinin dolduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili, normal bir işçinin şu an aldığı zam oranının yol ücreti dahil yüzde 65’e denk geldiği uyarısı yaptı.

Neslihanoğlu şöyle konuştu:
“Yüzde 55 devam etseydi 6 bin 592 TL alacaktı bir işçi 2022’de ama 2022’de aynı işçimiz 6 bin 551 TL alıyor. Burada artış oranı yüzde 54,03’e denk geliyor. Yol ücretini ekleyince de toplam ödenen 7 bin 019 TL. Bu da eklenince toplam artış yüzde 65 oluyor. Diyorsunuz ya ‘yüzde 55 devam etseydi…’ ‘Yüzde 55 iptal edildi, işçilerimiz az alıyor’ anlamı çıkarmayın bundan, şu an daha fazla alıyorlar bu açık ve net.”

Neslihanoğlu, mahkeme süreci devam eden şirketlerde süreç tamamlandığında imzalanacak toplu sözleşmelere göre geriye dönük ödeme yapılacağını ve zam farklarının Ocak ayından itibaren hesaplanarak yatırılacağını hatırlattı.

Yorumlar (3)

ego şoforü 2 Yıl Önce

ego şoforüyüm hala zam alamadık 1.toplantı .2. toplantı hep toplanıyorlar sonuç yok durum vahim....

ego personeli 2 Yıl Önce

8 ay oldu hala bir gelişme yok. ABB işçilerini çok mağdur etti. Devlettin verdiği zammı bile işçilerine vermedi. Yazıklar olsun. Hakkımız Haram olsun...

demokrat sosyal 2 Yıl Önce

alayı yalan bunların ego şoförüne yüzde 70 verip metro çalışanına yüzde 20 vermek defolun aç kalın demektir duy bunları kılıçdar efendi enflasyon 70 100 120 değil 20 imiş yirmi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.