Bizim Ankara

ABB Meclisi'nde 'Cumhurbaşkanlığı Adaylığı' Tartışması

Ankara

ABB Meclisi'nde Mansur Yavaş'ın adaylığı tartışıldı. AK Partili Köse, “Yavaş, Ankara'yı bu uğurda feda ediyor” derken, CHP'li Neslihanoğlu, “Bizim belediye başkanlarımız görevlerinin başındadır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Kasım ayı beşinci toplantısında, Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' konusu tartışıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında, Belediye Meclisi Konferans Salonu'nda yapıldı. Ünal, başkanlık yazılarını, komisyon raporlarını ve gündemdeki maddeleri oylattı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önceki gün Yenimahalle-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) istikametinde metro hattında meydana gelen arıza nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyerek cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da Yavaş'ı eleştirdi. 

Köse'nin iddialarına cevap vermek için söz alan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise söz konusu metro arızasının 3-4 saat içerisinde giderildiğini, geçmiş dönemlerde benzer arızaların 8-10 saat arasında düzeltildiğini söyledi.

ABB Meclisi'nde cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulmasını yanlış bulduğunu belirten Neslihanoğlu, “Bir de Murat Bey buraya çıkıp cumhurbaşkanlığı adaylıklarından, CHP ve İYİ Parti genel başkanlarından bahsediyor. Sonrasında ise bunlar sizin konularınız, bizim konularımız değil diyor. Ama burada çıktığından belli kürsüde bunları konuşuyor” dedi.

'BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ GÖREVİNİN BAŞINDA'

“Bizim belediye başkanlarımız görevlerinin başındadır” diyen Neslihanoğlu, “Hem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, bunları defalarca basına açıkladılar. Altılı masa bir aday belirleyecek ve o adayın peşinde yürüyeceğiz. 13'üncü Cumhurbaşkanını da altılı masa seçecek. Bunu bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Meclis Birinci Başkanvekili Ünal, yarın saat 10.00'da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.