Bizim Ankara

ABB Meclis Toplantısında “Kısırlaştırma” Tartışması

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında pitbull saldırıları ve hayvanlara yapılan kısırlaştırma uygulamaları gündeme geldi.

Tehlike arz eden ırklardan hayvan besleyen köpek sahiplerine, hayvanlarını kısırlaştırmak ve kayıt altına almak için tanınan süre 14 Ocak’ta doluyor.

Bu sürenin bitimine birkaç gün kala Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda ‘barınak ve kısırlaştırma’ tartışması yaşandı. 

“KAPASİTE ARTIRILMALI”

ABB AKP Grup Başkan Vekili Murat Köse, büyükşehir belediyesinin hayvan kısırlaştırma merkezlerinin kapasitesinin artırılması gerektiğini savunarak, “Büyükşehir neredeyse bir ilçe belediyesi kadar kısırlaştırma işlemi yapıyor. Bu kapasitenin artırılması lazım.” dedi.

Barınaklar ve sokak hayvanlarıyla ilgili olarak belediyenin bütünlüklü bir uygulama yapmasını, veterinerler ve üniversitelerle birlikte çalışılmasını istedi. 

“BARINAK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu ise Yenimahalle İlçesi sınırları içinde 2 bin kapasiteli bir barınak inşa edildiğini hatırlatarak, ilçe belediyelerin bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

AKP Grup Başkan Vekili Köse’ye seslenen Neslihanoğlu; “Murat Bey’e soruyorum Mamak’ta kaç kısırlaştırma işlemi yapıldı? Büyükşehir 2021’de 17 bin 313 adet kısırlaştırma işlemi yaptı” sözleriyle eleştirileri yanıtladı. Geçen yıl yaklaşık 18 bin hayvanın kısırlaştırıldığını belirten Neslihanoğlu “Bu da yetmez daha fazlasını yapalım” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.