Bizim Ankara

ABB'den Ücretsiz Tatil Hizmeti

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yaşlı, engelli ve sosyal yardım alan yurttaşlara Akçakoca’daki eğitim ve dinlenme tesislerinde yedi günlük tatil imkanı sağlıyor.

ABB’nin geleneksel hale getirdiği uygulamayla yaz aylarında Başkentli yaşlı ve engelli yurttaşlar Akçakoca’daki eğitim ve dinlenme tesislerine gönderiliyor.

Her şey dahil ve ücretsiz olarak hizmet veren tatil kampları için kayıt başvuru işlemleri sürerken diğer yandan kafileler Akçakoca’ya yola çıkmaya başladı. Özel otobüslerle kamplara giden yurttaşlar, birer haftalık süreyle hiçbir ücret ödemeden tatil yapıyor. Yurttaşlar, sosyal ve kültürel etkinliklerle yazlarını geçirirken tarihi ve turistik mekanları gezme şansı da yakalıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin önünden kalkan otobüslerle Akçakoca’ya doğru yola çıkan kafileyi uğurlamaya gelen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Akçakoca Sosyal Tesisleri’ni geçen hafta açtık. Yaşlı, engelli ve sosyal yardım alan vatandaşlarımızı birer hafta süreyle misafir ediyoruz. Akçakoca tesislerimize beş ay süreyle misafirlerimizi götüreceğiz” dedi.

Aileleri ile birlikte bir haftalık tatil yapma imkanı bulan Ankaralılar ise Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Mansur Yavaş’a teşekkürlerini şu sözlerle dile getirdi:

Nezahat Acar: Çok mutlu olduk. Bizim için de çocuklar için de çok iyi oldu. Sürpriz oldu bize, çok güzel.

Aysel Gülabi: Çok hoşumuza gitti. Çok iyi oldu bizim için. Çok teşekkür ederiz Mansur Başkan’ımıza.

Mehmet Fakılı: Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu imkanı bize tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Biz, kendi imkanlarımızla bu tatile gidemezdik.

Nurcan Sezgin: Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz, bize böyle bir imkan sağladığı için. Çocuklarımla birlikte çok mutlu gidiyoruz. İlk defa gidiyorum. Mansur Başkan’ımıza çok teşekkür ediyorum, çocuklarım ve kendim adıma.

Akçakoca’da bir haftalık tatil fırsatından yararlanmak isteyen Ankaralılar, Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunabilecekleri gibi yaşlılar Yaşlı Hizmet Merkezleri ve engelliler Engelli Hizmet Merkezleri’nden de başvurularını yapabilir.

Yorumlar (1)

Esra Yıldız 2 Yıl Önce

27 Ağustos 2022 de ben de eşim ve çocuklarımla Akçakoca ya gittim..Sn.Başkanımız Mansur Yavaş'tan Allah razı olsun.. mümkün değil ki biz kendi imkanlarımızla gitme şansımız olsun..başımızda ki rehberlerden tutunda sosyal tesisteki herkes tek tek ilgilendi bizimle..insan kendini özel hissediyor. Haklarını helal etsinler çok emekleri geçti bize bizden yana helali hoş olsun..nasipse belki bir gün yine gideriz.. Mansur başkan seviliyorsun Cansın!

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.