Bizim Ankara

ABB Başkanı Yavaş'tan Metro Açıklaması

Ankara

"Koru metrosunun Bağlıca metrosuna uzatılmasının ardından Çayyolu metrosunu Sincan metrosuna bağlayacak olan hat için proje çalışmasına başladık. "

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ankara'da iki ayrı hattı birbirine ring şeklinde bağlayacak olan ilk metro hattının proje çalışmasının imzalandığını duyurdu.

"Koru metrosunun Bağlıca metrosuna uzatılmasının ardından Çayyolu metrosunu Sincan metrosuna bağlayacak olan hat için proje çalışmasına başladık. 5 istasyon ve 11.6 kilometreden oluşacak hat, Bağlıca ile Devlet Mahallesi istasyonlarını birbirine bağlayacak." diyen Yavaş, Havalimanı Metrosu'nun ABB ile ilgisinin olmadığını, Ulaştırma Bakanlığı uhdesinde bulunduğunu hatırlattı.

Yavaş'ın açıklaması şöyle:

"Değerli hemşehrilerim, Göreve geldiğimizde bırakın devam etmesini, projesi yapılan bir tek metro hattı bile bulunmuyordu.

Bu dönemde,
7,43 km'lik Mamak Metrosu'nun projesini tamamladık. Yapım ihalesinin 2. aşaması 8 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve inşallah bu dönem temelini atacağız.

 9,63 km'lik Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent Metro Hattı, 7,69 km'lik Keçiören-Ovacık Metro Hattı ve 14,3 km'lik Kızılay-Dikmen Metro Hattı'nın projesini 2024 yılının Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

 Bugün proje çalışması imzalanan 11,6 km'lik Bağlıca - Devlet Mahallesi hattı ile beraber,

TOPLAMDA 5 AYRI HATTA 50,65 KİLOMETRELİK METRO PROJESİ İÇİN SÜRECİ GÜN KAYBETMEDEN SÜRDÜRÜYORUZ

Havalimanı Metrosu ise T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı uhdesinde olup Belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır.

Saygılarımla..."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.