Bizim Ankara

ABB Afet Bölgesinden Gelen Çocuklar İçin Farklı Etkinlikler Düzenliyor

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kente gelen depremzede ailelerin çocukları için kent gezileri düzenlemeye başladı. Çocuklar aileleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. ABB Şehir Tiyatroları da depremzede çocuklar için ‘Bana Bir Masal Anlat’ adlı çocuk oyununu sergiledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Başkent’e gelen 4 bin 500 depremzede yurttaşı Mamak ilçesi Araplar Mahallesi’ndeki Eserkent Sosyal Konutları, Kesikköprü Yerleşkesi ve diğer misafirhanelerinde ağırlamaya devam ediyor. Depremzede çocukların yaşadıkları travmayı ve stresi hafifletebilmek için de psikolog ve uzman desteği sağlayan ABB, çocuklar için kent gezileri düzenlemeye başladı. ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Anıtkabir ziyareti kapsamında ilk etapta Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan depremzede çocuklar ve aileleri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

ABB Şehir Tiyatroları da bu kez perdelerini Kesikköprü Yerleşkesi’nde kalan depremzede çocuklar için açtı. Çocuklar, Nergiz Zaimi’nin yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu ‘Bana Bir Masal Anlat’ı izledi.

ABB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da Başkent’te ilk kez kurulan Çubuk e-Spor Merkezi’nin kapılarını depremzede çocuklar için açtı. Son model bilgisayar ve oyun konsollarıyla dijital dünyada yoğun ilgi gören oyunları oynayan depremzede çocuklar, yaşadıkları stresten az da olsa uzaklaşma fırsatı buldu. 


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.